
Aprendre – conviure – integra
Quan tenia deu anys vaig començar a tocar el piano, tal com feien les meves germanes grans.
Als catorze vaig decidir canviar al violí en contra del que m’aconsellaren les meves ties. I la raó era que volia tocar un instrument que em permetés tocar conjuntament amb altres persones.
Als trenta vaig descobrir la música barroca amb la seva riquesa variada de timbres característiques, que em permetia de expressar-me a la meva manera.
Als cinquanta se m’ha oferit la oportunitat d’estudiar i ensenyar la música indonèsia de Gamelan en el museu etnològic de Bremen.
Aquí va sorgir la meva vocació d’obrir una porta al món de la música per a altres persones.
Quan vaig anar a Mallorca deu anys més tard vaig crear en comunitat un espai, on plantes, animals i humans poguessin viure i desenvolupar-se en concórdia amb la seva naturalesa.
Ara sóc feliç d’enriquir la feina de la fundació amb les meves activitats musicals.
Com a dona jove m’havia interessat molt per la història i la possibilitat de comprendre una època, en el seu estil, la seva essència, investigant les formes d’expressió de música i dansa.
Això m’ha donat un fonament excel·lent per a entendre i dirigir el concert d’una granja biodinàmica.
Les vaques i Rudolf Steiner m’han ensenyat una comprensió d’una agriCultura evolutiva.
Fa 25 anys que estic estudiant Aikido, Antroposofia i Poni-sofia.
El meu interès especial és l’aspecte anímic del paisatge i la confortació de l’esser humà pel sentit.
Inicialment em va inspirar el curs d’agricultura de Rudolf Steiner. El meu camí va passar per diferents disciplines de la custodia del paisatge (com la permacultura i agricultura regenerativa). Per finalment retrobar-me al punt de partida: la biodinàmica com la forma més holística de la custodia del paisatge.
El meu paper dins la fundació, amb l’ajuda de l’equip, es la comprovació i realització d’aquestes idees.
Tot va començar al 2008 quan em vaig assabentar de que desconeixia la majoria d’essers vius al meu voltant. Em vaig decidir a començar els meus estudis del Medi Natural amb la botànica, i poc a poc vaig anar coneixent als meus companys de camí, les seves tasques, hàbitats i cicles ecològics.
Al 2015 em vaig començar a especialitzar més en l’estudi de “plantes forratgeres autòctones”, treballant primordialment en l’alimentació de la nostra variada comunitat de plantes i animals. Els meus interessos actuals son el tracte empàtic dels animals, el maneig dinàmic de sòls i l’estudi i recuperació de “prats oblidats”.
Resumint, la meva meta es l’evolució d’un cicle de granja biodinàmica dins el context del paisatge modern.
D’ençà que som petita m’ha apassionat fer coses amb les mans, i m’han fascinat els arbres i la fusta.
A prop del lloc on vivia hi havia un gran bellaombra al qual m’enfilava en cerca de recer i m’imaginava a persones, que antany també gaudiren la seva protecció.
Als vint anys vaig fer una formació de fuster/ebenista al “Hout en Meubilerings College” d´Amsterdam. Quan em vaig proposar fer un moble d’estil orgànic, em vaig endur una gran sorpresa al no trobar ni un mestre que em pogués donar una pista de com abordar el projecte, confiant en la meva intuïció finalment vaig dur-lo a terme.
D’aquell moment fins ara he seguit treballant la fusta professionalment, movent-me dins el gran ventall de possibilitats que ofereix aquest material: mobiliari d’interior i exterior, instruments musicals, fusteria marina, talla artística i artefactes funcionals entre d’altres.
Ara entro amb il·lusió a aquest projecte, amb la intenció de crear amb la naturalesa com a guia, de compartir el coneixement, seguir l’aprenentatge i l’esperança de fer peces dignes de l’arbre que va regalar la seva fusta.